Elisa Pineda

CHEPI - Imperial College Business School

Elisa holds a PhD in Spatial Epidemiology and Public Health Nutrition from University College London (UCL), an MSc in Nutritional Science from the Food and Development Research Centre (CIAD) in Mexico and a BSc in Chemical-Biology with a specialty in Food Technology from the University of Sonora in Mexico.
She works at the Centre for Health Economics & Policy Innovation (CHEPI) and at the School of Public Health at Imperial College London where she has recently won the Imperial College Research Fellowship to study the impact of food environments on health and global warming.
Before joining CHEPI, Elisa was lecturer in Public Health Nutrition at the University of Sonora in Mexico, she worked in the construction of the Global Database on the Implementation of Nutrition Action (GINA) at the World Health Organisation (WHO) in Geneva, and carried out obesity projections in Europe at the UK Health Forum in London.


Elisa é doutorada em Epidemiologia Espacial e Nutrição em Saúde Pública pela University College London (UCL), mestre em Ciências Nutricionais pelo Food and Development Research Center (CIAD) no México e licenciada em Química-Biologia com especialização em Tecnologia de Alimentos pela Universidade de Sonora no México.
Ela trabalha no Centre for Health Economics & Policy Innovation (CHEPI) e na School of Public Health do Imperial College London, onde recentemente ganhou a Bolsa de Pesquisa do Imperial College para estudar o impacto dos ambientes alimentares na saúde e no aquecimento global.
Antes de ingressar na CHEPI, Elisa foi professora de Nutrição em Saúde Pública na Universidade de Sonora, no México, trabalhou na construção do Banco de Dados Global sobre a Implementação da Ação Nutricional (GINA) na Organização Mundial da Saúde (OMS) em Genebra e realizou as projeções de obesidade na Europa no Fórum de Saúde do Reino Unido em Londres.