Catarina Simões

UFC

Catarina Simões é licenciada em Ciências da Nutrição pela Faculdade de Ciências da Nutrição e Alimentação da Universidade do Porto (2007), e doutorada em Biotecnologia pela Universidade de Helsínquia (2014). Atualmente é Professora Auxiliar na Faculdade de Ciências da Saúde da Universidade Fernando Pessoa e Coordenadora Adjunta da Licenciatura em Ciências da Nutrição. É investigadora do CIBIO-Centro de Investigação em Biodiversidade e Recursos Genéticos da Universidade do Porto. Os seus interesses de pesquisa incluem microbiologia alimentar, segurança e qualidade alimentar e composição da microbiota intestinal.


Catarina Simões graduated in Nutritional Sciences from the Faculty of Nutrition and Food Sciences of the University of Porto in 2007, and completed her Ph.D. in Biotechnology at the University of Helsinki in 2014. She is currently an Assistant professor at the Faculty of Health Sciences of the University Fernando Pessoa and Adjunct Coordinator of the BSc. in Nutrition Sciences. She is also a Researcher at CIBIO-Research Centre in Biodiversity and Genetic Resources of the University of Porto. Her research interests include food microbiology, food safety and quality, and microbiota composition.